lauantai 28. maaliskuuta 2015

Tilly


Tilly on Taru Astikaisen tekemä aivan huikea posliininukke.
Minulle hän saapui yllättäen postipaketissa, jonka päällä oli teksti: Terveisiä Annelta.
Yllätyksiä puolin ja toisin.
Olin jo aikaisemmin nähnyt hänestä kuvia ja miettinyt, että voi onnekasta joka hänet saa.
Vaikea pukea sanoiksi tunnetta, kun tyttö seisookin yllättäen omalla pöydälläni.
 Jos Annella oli talosta alkuun tunne, ettei siihen uskalla koskea, menee pilalle, niin samoin ajattelin nukesta. Nyt on tutustuttu ja toivottavasti teen hänelle oikeutta .
Kiitos Anne ja kiitos Seija Syrjälä. Sinullakin oli sormet tässä pelissä ja minulla on sinun kanssa vielä kana kynittävänä. Olisiko kanan nimi Fiia ?


Tillyllä ei ole vielä omaa paikkaa, joten tein vanhasta taulunkehyksestä pienen tilan. Seisoo siinä ja odottelee. Tillyn taloa aloin heti miettimään. Viime aikoina on pinterestistä tullut poimittua kaikenlaista William Morrisiin liittyvää. Lähinnä tapettikuoseja ja mattoja,  Tillyn hatussa ja laukussa on samaa henkeä, kuin näissä Morrisin kuoseissa.
Eli Morrisin henkeen jotain... Silmissä pyörii myös ajatus korkeista lasi-ikkunoista,.. kaarevat portaat ... pieni, mutta korkea talo...Tällaiset asiat muhikoon selkäytimessä.

Nämä ovat ensimmäiset kuvani Tillystä. Tyttö on saapunut jostain ja tarina on taskussa. Kyselee kortteeria vanhalta rouvalta.
Jännä, miten nämä Tarun nuket taipuu tarinaan. Kuva todellakin kertovat enemmän, kuin ne tuhat sanaa. Voi tätä suoraselkäisyyttä ja rohkeutta.Seuraavan kerran Tilly nähtiin kerhossa. Tämä on Elina Kallin ottama kuva.
Taustalla Elinan tekemä hurmaava kasvihuone.
Eli jotain on tekeillä Tillyn ja Sulevin kesken. Ehkä salaperäisyyden verhot aukeavat Malakoffien kauppakylän tarinasta,
Tillyhän oli etuoikeutetusti kaupan ensimmäinen asiakas.Vain kauppaan, ei yläkertaan.
Kauppaan ei ole toimitettu vielä mitään myytävää, joten Tillyn vierailu on enemmän kuin salainen mysteeri. Mitä näissä katseissa lukee?


Anteeksi, jo pilaan tunnelman, mutta ihan pakko laittaa tänne myös tämä kuva, jossa Venny pääsee yllättämään. Tokaiseeko siinä "Voi hyvä tyttö sentään. Laari on tyhjä, vaikka kuinka olisit rakastunut. Muistaako tyttö tarinaa kuninkaasta, jolla ei ollut vaatteita? "


Esiliina!!


Voi on se ihana


5 kommenttia:

 1. Hurjan ihana! Mutta niin ovat nämä kuvatkin. Tosiaan, katseet kertovat paljon ja asennot, vaan kyllä nämä tilat ovat jotain aivan huippua.

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihana nuo kehykset - taideteos kehyksissä. Ja nämä ilmeet tuolla kauppahuoneessa... aina hurmaava Venny!
  Ja voi mikä tämä viimekuva!

  VastaaPoista
 3. Miten kiehtovia salaisuuksia. Odotan jännityksellä jatkoa.

  VastaaPoista